0
WhatsApp


Gizlilik Bildirimi

Son Güncelleme tarihi:29.11.2021
 
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Bilgilendirme ve Gizlilik Bildirimi ("Gizlilik Bildirimi")


Bu Gizlilik Bildirimi’nin konusunu 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (“Tebliğ”) kapsamında kişisel verilerinizin toplanması, kullanılması, üçüncü kişilerle paylaşılması, muhafaza edilmesi, korunması gibi kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili hususlara ilişkin açıklamalar ile bu hususlarla ilgili sahip olduğunuz haklarınıza ilişkin açıklamalar oluşturmaktadır.

Özet Metin

archilumos.com sitesini ziyaret ettiğinizde, alıcı olarak faaliyet göstermek için üye olduğunuzda ya da Hak Sahiplerini Koruma Programına başvurduğunuzda kimlik bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi, işlem güvenliği bilgilerinizi, müşteri işlem bilgilerinizi, pazarlama bilgilerinizi, ödeme süreçleri için gerekli olduğu ölçüde finansal bilgilerinizi ve çağrı merkezimizi aradığınızda çağrı merkezi kayıtlarından oluşan verilerinizi işleyebiliriz. Bu verilerinizi genel olarak, Site ve üyelik ile ilgili işlemlerin yürütülmesini sağlamak, alıcı ile olan ilişkinize aracılık etmek, Site’deki faaliyetlerimizi mevzuata uygun yürütmek gibi amaçlarla (amaçların tam ve detaylı kapsamı için lütfen aşağıda yer alan “Gizlilik Bildirimi – Tam Metin” bölümünü inceleyiniz) işlemekteyiz.

Kişisel verilerinizi, bu faaliyetlerin yürütülmesinde destek aldığımız hizmet sağlayıcı firmalarla, amaçla sınırlı olarak paylaşabilmekteyiz.
Kanun uyarınca sahip olduğunuz haklarınızı kullanmak için Archilumos Müşteri Hizmetlerine Başvurabilirsiniz.

Kişisel verilerinizi nasıl işlediğimiz, işleme amaçlarımız, işlemenin hukuki sebebi, aktarım amaçlarımız ve alıcı grupları hakkında bilgi almak için lütfen aşağıda yer alan “Gizlilik Bildirimi – Tam Metin” bölümünü inceleyiniz.

Gizlilik Bildirimi – Tam Metin

1. Kapsam

Bu Gizlilik Bildirimi, mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirdikleriniz de dahil, erişim ve kullanım yönteminiz ne olursa olsun Archilumos'a ait www.archilumos.com internet sitesi ("Site/Sitemiz") (birlikte, "Hizmetler/Hizmetlerimiz") için geçerlidir.

Bu Gizlilik Bildirimi'nde her zaman değişiklik yapılabilir. Bu durumda, Gizlilik Bildirimi Sitemiz'de yayımlanarak geçerlilik kazanacak olup, değişikleri ayrıca sizlere duyuracağız.

1.1 Veri Sorumlusu

 İstanbul adresinde faaliyet gösteren “Archilumos a.ş (buraya tam adres ve unvan yazılacak)..”, Hizmetler'in sunulması kapsamında Kanun uyarınca “veri sorumlusu” sıfatını taşımaktadır.

 2. Elde Ettiğimiz Kişisel Verileriniz

Kişisel verilerinizi Hizmetlerimiz'i üye olarak ya da üye olmadan kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, Sitemiz'de yer alan bir formu doldurduğunuzda, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde veya ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda, Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle iletişime geçtiğinizde veya Site'mizi ziyaret ettiğinizde topluyor, işliyor ve muhafaza ediyoruz. Diğer kaynaklardan elde edilenler de dâhil olmak üzere topladığımız kişisel veriler aşağıda yer almaktadır.

2.1 Hizmetlerimiz'i kullanmak amacıyla bizimle paylaştığınız kişisel veriler aşağıdaki şekildedir:

a. Site’de Satıcı üye olarak yer almaktaysanız;

    İsim, soy isim, doğum tarihi, vergi kimlik numarası, Mersis numarası T.C. kimlik numarası, kullanıcı adı, cinsiyet bilgilerinizden oluşan Kimlik Bilgileriniz;
    Telefon numarası,  İletişim Bilgileriniz;
    Kargo teslimat bilgisi, Müşteri İşlem Bilgileriniz;
    Alışveriş geçmişi bilgilerinizden oluşan Pazarlama Bilgileriniz;
    Çağrı merkezi kayıtlarından oluşan Görsel ve işitsel kayıtlar;
    Alım/satım ve ödeme ile ilgili banka hesap bilgileri, kredi kartı ilk 6 ve son 4 hanesinden oluşan Finansal Bilgileriniz;

b. Site’de Alıcı üye olarak yer almaktaysanız ya da Üye olmadan işlem gerçekleştirdiyseniz;

    İsim, soy isim, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası, cinsiyet bilgilerinizden oluşan Kimlik Bilgileriniz;
    Telefon numarası, e-posta adresi, adres bilgisi ve teslimat adresi bilgilerinizden oluşan İletişim Bilgileriniz;
    Kargo teslimat bilgisi, Müşteri İşlem Bilgileriniz;
    Alışveriş geçmişi bilgilerinizden oluşan Pazarlama Bilgileriniz;
    Çağrı merkezi kayıtlarından oluşan Görsel ve işitsel kayıtlar;
    Alım/satım ve iade süreçleri ile ilgili banka hesap bilgileri, kredi kartı ilk 6 ve son 4 hanesinden oluşan Finansal Bilgileriniz;

c. Hak Sahiplerini Koruma Programı’na Başvurduysanız;

    İsim, soyisim, telefon numarası, e-posta adresi, adres bilgisi, gerekli durumlarda banka hesap bilgileri, marka ve patent tescil belgesinde yer alan bilgiler

2.2 Hizmetlerimiz'i kullandığınızda veya hesap oluşturduğunuzda otomatik olarak topladığımız kişisel veriler:

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a uyumluluğumuzu sağlamak için aşağıdaki bilgileri taoplamaktayız;

    IP adresiniz, trafik verileriniz ve web log bilgileriniz gibi bilgisayar ve bağlantı bilgilerinden oluşan İşlem Güvenliği Bilgileriniz.

2.3 Çerezler, web işaretçilerini kullanarak topladığımız kişisel bilgiler:

Sitemiz’i ziyaret ettiğinizde veya Hizmetlerimiz’i, uygulamalarımızı kullandığınızda ya da bunlarla etkileşimde bulunduğunuzda,  size daha iyi, hızlı, güvenli bir deneyim sunabilmemiz için reklam ve pazarlama amaçlarıyla, alışveriş deneyiminizin takip edilebilmesi ve Site’nin işleyişini yönetebilmek için çerezler, web işaretçileri gibi teknolojiler kullanılmaktadır.

2.4 Site’ye diğer hesaplarınızla giriş yaptığınızda elde ettiğimiz kişisel veriler:

Hesabınızı sosyal medya hesabınıza bağlamanız için sosyal medya sitesini kullanmanıza izin verebiliriz ya da Site’ye Google hesabınız ile üye olmanıza izin verebiliriz. Bu şekilde üye olduğunuzda, ilgili sosyal medya sitesi, bize üyelik için gerekli olan kişisel verilerinize otomatik erişim sağlayabilir. Otomatik erişim sağlanacak verilerinizin neler olduğunu ilgili site üyelik esnasında size göstermektedir. İlgili sosyal medya sitesinde yer alan gizlilik ayarları aracılığıyla erişim sağlayabileceğimiz kişisel verilerinize ilişkin değişiklik yapma hakkına sahipsiniz. Bu değişikliklerin yönetimini ilgili diğer sitelerden yürütebilirsiniz.

3. Kişisel Verilerinizin İşlenmesindeki Hukuki Dayanaklarımız ve İşleme Amaçlarımız

Topladığımız kişisel verilerinizi, farklı amaçlar için farklı hukuki sebeplere dayanarak işlemekteyiz. Kişisel verilerinizi ne şekilde ve hangi hukuki sebebe dayanarak işlediğimize ilişkin bilgilere aşağıda yer verilmektedir.

3.1 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (c) bendi uyarınca  sözleşmeden doğan hak ve yükümlülükleri ifa etmek ve sözleşmenin kurulması hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:


    Hile veya dolandırıcılık teşkil eden, güvenlik ihlali oluşturan veya şüpheli ya da hukuka aykırı olan faaliyetleri önlemek, tespit etmek, en aza indirmek ve soruşturmak.
    Ödeme işlemlerinizin gerçekleştirilmesini sağlamak.
    Satın aldığınız ürünleri Archilumos tarafından alıcılara gönderilmesini sağlamak
    Alıcılara faturaların gönderimini sağlamak
    Müşteri memnuniyetini sağlayabilmek ve müşteri taleplerini yanıtlanması, kimlik/harcama teyidini ve ücret iadelerini gerçekleştirmek amacıyla hesabınız ile ilgili size bildirimde bulunmak, hesabınız ile ilgili sorunları gidermek, uyuşmazlıkları çözmek veya müşteri hizmetleri faaliyeti kapsamında gerekli olabilecek diğer hizmetleri (pazarlama faaliyetleri dışında) sağlamak. Bu amaçlar kapsamında sizinle posta, e-posta, telefon, webpush, SMS ile iletişime geçebiliriz. Sizinle telefon ile iletişim kurarken, etkinliği sağlamak adına otomatik çevirici veya önceden kaydedilmiş arama ya da SMS gönderme gibi yöntemler kullanabiliriz. Bu kapsamda SMS ve diğer veri iletimi ücretleri uygulanabileceğini hatırlatmak isteriz.
    Üyelik işlemlerinizin gerçekleştirilmesini sağlamak, alışveriş işlemlerinizi gerçekleştirmek ve alışveriş kayıtlarını tutabilmek
    Uyuşmazlık halinde hak sahiplerinin belirlenmesi adına Hak Sahiplerinin Korunması Programını yürütebilmek ve talepleri inceleyebilmek

3.2 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (a) ve (ç) bentleri uyarınca kanunlarda açıkça öngörülmesi ve hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi için gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:

    Site’de gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin olarak resmi kurumlardan gelen talepleri yerine getirebilmek
    Site’deki ürünlerin yer aldığı sayfaların (listelemelerinin) kontrolünü yapabilmek
    Üyelik ve alışveriş süreçlerine ilişkin işlemleri kanuna uygun olarak yürütebilmek
    Tüketici mevzuatı kapsamındaki taleplerinizi yönetebilmek ve faaliyetlerimizi yürürlükteki mevzuata uygun yürütebilmek
    Site’deki işlem güvenliğini takip edebilmek için log, IP ve trafik kayıtlarını tutabilmek


3.3 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (e) bendi uyarınca hakkın korunması ve tesisi için gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:


    Site kullanımınıza ilişkin herhangi bir uyuşmazlığın meydana gelmesi durumunda uyuşmazlıkların çözülmesini sağlamak
    Uyuşmazlık halinde hak sahiplerinin belirlenmesi adına Hak Sahiplerinin Korunması Programını yürütebilmek ve talepleri inceleyebilmek

3.4 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (f) uyarınca temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla meşru menfaatlerimizin gerektirmesi hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:


    Site’mizi ve Hizmetlerimiz’i sizler için özelleştirmek, ölçmek ve geliştirmek
    Hile veya dolandırıcılık teşkil eden, güvenlik ihlali oluşturan veya şüpheli ya da hukuka aykırı olabilecek faaliyetleri önlemek, tespit etmek, en aza indirmek ve soruşturmak.
    Site üzerinde faaliyet gösteren riskli üyeleri tespit edebilmek.
    Site’de yer alan içerik dolayısıyla gündeme gelen herhangi bir uyuşmazlığı çözümleyebilmek
    Alışveriş kayıtlarını tutabilmek
    Müşteri hizmetleri faaliyetlerimizi (taleplerin yanıtlanması, kalite kontrolü vb.) gerçekleştirebilmek
    E-posta aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz pazarlama kampanyalarının performanslarını, e-posta açılma ve tıklanma oranlarını analiz etmek gibi istatistiki yöntemler kullanarak ölçmek.
    Üyelerimizin satın alma performanslarını incelemek ve ölçmek
    Sitemiz’in ve mobil uygulamalarımızın güvenliğini izlemek ve geliştirmek
    Uyuşmazlık halinde hak sahiplerinin belirlenmesi adına Hak Sahiplerinin Korunması Programını yürütebilmek ve talepleri inceleyebilmek

3.5 Kişisel verilerinizi, açık rıza vermeniz halinde de kullanabilmekteyiz. Bu çerçevede gerçekleştirebileceğimiz faaliyetler aşağıdaki işlemleri kapsamaktadır:

    İletişim tercihlerinizi dikkate alarak kupon, indirim ve özel promosyonlar sunmak, anketler veya soru formları ile görüşlerinizi öğrenmek için e-posta, telefon,  SMS veya posta ile sizinle iletişime geçmek.
    İletişim tercihlerinize dayalı olarak, hedeflenmiş pazarlama ve hedefleme yapılarak pazarlama amaçlı ve promosyonel teklifler sunmak.
    Üçüncü kişiler tarafından çerezler aracılığıyla pazarlama faaliyetinde bulunulmasını mümkün kılmak. .

Açık rıza vermiş olduğunuz durumlarda açık rızanızı dilediğiniz zaman geri alabilirsiniz. Bunun için bizimle “Mesajlarım” bölümünden iletişime geçebilir, ticari iletişim tercihlerinizi “Hesabım” bölümünden yönetebilir, destek@archilumos.com adresine mail atabilir, aşağıda yer alan “Bize Ulaşın” bölümündeki yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.

4. Kişisel Verilerin Paylaşılması

Kişisel verilerinizi, aşağıdaki belirtilen kişilerle aşağıda belirtilen amaçlar için paylaşmaktayız:

4.1 Çağrı merkezi hizmeti, e-posta/sms gönderimi hizmeti, sunucu barındırma hizmeti gibi destek hizmetleri aldığımız taraflarla aşağıdaki amaçlar için kişisel verileriniz paylaşılabilecektir.

    Sunucularımızı barındırabilmek, yedekleyebilmek ve e-posta hizmeti alabilmek için bu konuda destek aldığımız firma ile paylaşılabilecektir.
    Üyelik işlemlerine ilişkin kayıtları tuttuğumuz sistemleri bize sunan ve yurt dışında da yer alabilecek olan servis sağlayıcılarımızla paylaşılabilecektir. Site’ye üye olduğunuzda ya da Site’den işlem yaptığınızda işlediğimiz kişisel verileriniz doğrudan yurt dışına aktarılmamakta ve Türkiye’de yer alan sunucularımızda barındırılmaktadır.
    Müşteri hizmetleri desteği alabilmek, sms ve e-posta gönderimi konularında hizmet alabilmek için birlikte çalıştığımız firmalarla paylaşılabilecektir.
    Hukuka aykırı olma ihtimali bulunan işlemlerin, Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalinin, hile veya dolandırıcılık teşkil eden işlemlerin ve/veya güvenlik ihlallerinin engellenmesi, tespit edilmesi, en az seviyeye indirilmesi ve soruşturulması, üye ve ödül programları,  kişisel reklam hizmetleri sunumu, ödeme işlemi hizmetleri sunumu ve diğer iş operasyonlarında bize yardımcı olmaları için hizmet sağlayıcılarımız ile paylaşılabilecektir.
    Mahkeme celbi, mahkeme kararı veya esas itibarıyla bunlara benzer bir kararın varlığı halinde veya muhtemel bir fiziki zarar veya finansal kaybı önlemek ya da şüphelenilen bir yasadışı faaliyeti bildirmek için iyi niyetli bir şekilde gerekli olduğunu düşünmemiz halinde kişisel verileri yasal işlemlere müdahil olan üçüncü taraflarla ve hukuk bürosuyla da paylaşabiliriz.

4.2 Kolluk kuvvetleri,  resmi makamlar ve yasal yetkililer ile aşağıdaki amaçlar için kişisel verileriniz paylaşılabilecektir.

    Yasal gerekliliklere uymak, Kullanıcı Sözleşmemiz'i ifa etmek, herhangi bir içeriğin diğer kişilerin haklarını ihlal ettiğine dair iddialarıdeğerlendirmek ve müdahale etmek veya herhangi birinin hakkını veya güvenliğini korumak için paylaşabiliriz.
    Cezai soruşturma ya da şüphelenilen yasadışı faaliyetler ile bizleri, sizi veya diğer herhangi bir kullanıcımızı kanuni sorumluluğa maruz bırakabilecek olan diğer faaliyetler ile ilgili olarak doğrulanmış bir talebe cevaben kolluk kuvvetleri veya resmi makamlar veya yetkilendirilmiş üçüncü kişilerle de veri paylaşılabilecektir. Bu kapsamda isim, şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi, dolandırıcılık şikâyetleri, alışveriş geçmişi ve listeleme geçmişi gibi yalnızca soruşturma veya ilgili inceleme ile alakalı olduğunu düşündüğümüz ve yasal makamların bizden açık olarka talep ettiği bilgileri paylaşacağız.
    Hile veya dolandırıcılık teşkil ettiğine dair şüphe uyandıran işlemlerin araştırılmasını, fikri veya sınai hak ihlallerini, gizlilik veya diğer hukuka aykırı işlemleri engellemek veya durdurmak amacıyla gerekli gördüğümüz hallerde Hak Sahiplerini Koruma Programıkapsamında programın katılımcılarıyla (hak sahiplerine) program ile ilgili gerekli taahhüt ve sözleşmeleri kabul etmeleri şartıyla ilgili kullanıcıların (şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi) bilgilerini paylaşabiliriz.
    Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca kişisel verilerinizi öngörülen yetkili merciler (mahkemeler, savcılıklar, icra müdürlükleri gibi) ile paylaşmakla yükümlü olduğumuzu ayrıca hatırlatmak isteriz.

4.3 Doğrudan veya Hizmetlerimiz'i kullanmak suretiyle yetkilendirdiğiniz diğer Site Kullanıcıları ile aşağıdaki amaçlar için kişisel verileriniz paylaşılabilecektir.

Sitemizde size teslim edilebilmesi ve faturaların düzenlenebilmesi için gerekli olan, isminiz, TCKN bilginiz, e-posta adresiniz, telefon numaranız, kargo teslimat adresiniz ve fatura adresiniz ve gerekli hallerde sitemizden aldığınız ürünlerin gümrük işlemlerinin tamamlanması için Archilumos’un talep edebileceği bilgileri rolümüz gereği ilgili Kurum ve/veya kişiler ile paylaşabiliriz. Bu tür durumlarda bize platformumuz üzerinden ilettiğiniz bilgileri sadece anılan amaçlarla ilgili ve sınırlı olacak şekilde diğer Kurum ve/veya kişilere iletmekteyiz. Bilgilerinizi alan Archilumos, bu bilgileri, açık rızanız olmaksızın, pazarlama amacıyla sizinle irtibata geçmek gibi işlem ile ilgili olmayan amaçlar için kullanmalarına izin verilmemektedir. Bilgilerinizi alan Archilumos, ürünlerin teslimatı aşaması da dahil olmak üzere kendileri ayrıca veri sorumlusu olarak değerlendirilecek ve Kanun’a uygun davranmakla yükümlü olacaktır.

İstenmeyen veya tehditkâr sözlü iletişim veya mesajlarla Archilumos ve Archilumos Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçilmesi, Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalini teşkil etmektedir.

5. Kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak için aldığımız tedbirler

Kişisel veri kaybı, kötü kullanım, yetkisiz erişim, yetkisiz aktarım gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri alarak bilgilerinizi korumaktayız. Kullanmakta olduğumuz birtakım tedbirler arasında, yeni nesil güvenlik katmanları, güvenlik duvarları ve veri şifreleme, veri merkezlerimize fiziki erişim kontrolleri ve bilgi erişim yetki kontrolleri yer almaktadır. Hesabınızın kötüye kullanıldığından şüphelenmeniz halinde, aşağıda yer alan
“Bize Ulaşın” bölümündeki açıklamaları takip ederek lütfen bize ulaşınız. Şifrenizde benzersiz numaralar, büyük ve küçük harfler ve karakterler kullanmanızı ve başka herhangi bir sitede kullanılmamış olmasını tavsiye ediyoruz. Şifrenizi diğer kişiler ile paylaşmamalısınız. Şifrenizi başkaları ile paylaşmanız durumunda, diğer kişilerin hesabınızdan yaptıkları tüm iş ve işlemlerden sorumlu olacaksınız. Şifrenizin kontrolünün kaybedilmesinin, kişisel verilerinizin kontrolünün kaybedilmesi ile sonuçlanabileceğini hatırlatmak isteriz.

6. Gizlilikle ilgili diğer önemli bilgiler

Kişisel verilerinizin kullanımına ilişkin seçenekleriniz


Sizinle iletişime geçmemiz veya pazarlama ile ilgili bilgilendirmemizle ilgili “Bize Ulaşın”  bölümünden tercihte bulunabilirsiniz.

İletişim tercihleri

Hesabınız veya satın alma veya satma faaliyetleriniz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçeceğimiz yöntemleri, [Hesabım>Bilgilerim/Ayarlarım]'dan kontrol edebilirsiniz.

Pazarlama İletileri

Bizden pazarlama iletişimleri almak istememeniz durumunda, almış olduğunuz e-postadaki bağlantı ve sms üzerinden pazarlama iletişimlerini devre dışı bırakabilirsiniz.

Oturum açma

Hesabınızda oturum açtığınızda, hesabınız belirli bir süre boyunca açık kalmaktadır. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, oturumunuzu açık bırakmamanızı tavsiye ederiz. Oturumunuz açık kaldığı süre boyunca, başkaca herhangi bir izne gerek duyulmaksızın, hesabınızı görüntüleyebilecek, hesabınıza erişebilecek ve hesabınızla ilgili işlemlerde bulunabileceksiniz. Bu işlemleri, oturum açtığınız bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları da oturumunuz açık kaldığı sürece aynen gerçekleştirebilecektir. Sizin veya bu bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları tarafından yapılabilecek olan işlem ve hesap faaliyetleri, sınırlandırıcı olmamak kaydıyla aşağıdaki işlemleri içermektedir:

    Alışverişi tamamlamak veya sepete ürün eklemek,
    Sipariş bilgilerini görüntülemek,
    Profil sayfası görüntülemek,
    Geri bildirimde bulunmak,
    Siparişleri iptal etmek, iade talep etmek veya talepte bulunmak gibi satış sonrası faaliyetlerde bulunmak.

Şifrenizi, kullanıcı kimliğinizi değiştirme, diğer hesap bilgilerinizi güncelleme veya yukarıda sayılanlar dışında diğer hesap faaliyetlerini gerçekleştirme girişiminde bulunmanız halinde, şifrenizi girmeniz istenecektir.

Oturumunuzu oturumu kapatarak ve/veya çerezlerinizi temizleyerek sonlandırabilirsiniz. Tarayıcı gizlilik ayarlarınızın uygun şekilde etkin olması halinde, yalnızca tarayıcınızın kapatılmasıyla da oturumunuz sonlandırılabilecektir. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, Hizmetlerimiz'i kullanımınız sona erdiğinde, hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi korumak için oturumunuzu kapatmalı ve/veya internet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek çerezleri temizlemelisiniz.

Kişisel verilerinizin kontrolü ve düzeltilmesi

Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını, bunlara erişebilmenizi ve gerektiğinde bunları düzeltebilmenizi sağlamak için aşağıdakileri de içeren uygun tedbirleri alıyoruz.

    Kişisel verilerinizin değişmesi veya doğru olmaması halinde gecikmeksizin güncellemenizi rica ederiz.
    Kişisel verilerinizle ilgili Kanun’un 11.maddesinde yer alan haklarınızı kullanabilmek için Archilumos’ta  yer alan, “Bize Ulaşın” Bölümünden takip edebilirsiniz.

Kişisel verilerinizi Site'de paylaştığınızda neler olur?

Kullanıcı profiliniz herkese açıktır. Kullanıcı hesabınız, tüm Archilumos faaliyetlerinizle bağlantılıdır. Diğer kullanıcılara şüpheli faaliyetle ilgili gönderilen bildirimler ve Site'deki bildirim ihlalleri, kullanıcı hesabı ve belirli ürünlere atıfta bulunmaktadır. Dolayısıyla, isminizi kullanıcı hesabınız ile bağlantılandırırsanız, isminizi açıkladığınız kişiler, Archilumos faaliyetlerinizi bizzat tespit edebileceklerdir.

Gizliliğinizin korunmasını sağlamak amacıyla,Kurum ve/veya Kişilerle kullanıcıların ve üyelerin, ad, soyad, adres, e-posta, telefon, ancak işlemlerinizi gerçekleştirmek için gerekli olması halinde ve sınırlı bir şekilde erişimine izin vermekteyiz.
Başkalarına ait kişisel verileri (başka bir kişiye ait olan teslim adresi, işlemler için kullandığınız başka bir kartın hamiline ilişkin bilgiler ve benzeri bilgiler), yalnızca söz konusu kişilerden önceden alınmış açık rızaları varsa bizimle paylaşabilirsiniz. Bu kişileri aynı zamanda, kendilerinin kişisel verilerini Gizlilik Bildirimimiz uyarınca nasıl topladığımız, kullandığımız, paylaştığımız ve muhafaza ettiğimiz konularında da bilgilendirmelisiniz.


Üçüncü Kişi Gizlilik Uygulamaları

İşbu Gizlilik Bildirimi, sizden topladığımız kişisel verilerin yalnızca bizim tarafımızdan kullanımı ile ilgilidir. Başkalarıyla kişisel verilerinizi paylaşmanız veya üçüncü kişi internet sitelerine yönlendirilmeniz halinde, onların gizlilik bildirimleri ve uygulamaları geçerli olacaktır.

Kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle paylaşmanız halinde, kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliğini garanti etmemiz mümkün olmayıp herhangi bir işlemde bulunmadan ve kişisel verilerinizi paylaşmadan önce paylaştığınız kurum ve/veya kişinin gizlilik ve güvenlik politikalarını değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Bu durum, kişisel verilerinizi paylaştığınız üçüncü kişilerin, Sitemizde , alıcılar olması halinde de geçerlidir.

7. Bize Ulaşın ve Haklarınız

Topladığımız verilere ilişkin olarak Kanun’un 11. Maddesi uyarınca verilerinizin;

    İşlenip işlenmediğini öğrenme,
    İşleniyorsa bunlara ilişkin bilgi talep etme,
    İşlenme amacını ve amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    Yurtiçi veya yurtdışında üçüncü kişilerle paylaşılıyor olması halinde bunların kimler olduğunu bilme,
    Eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
    İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, işlenmiş olunan verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
    Talebiniz üzerine verilerinizin silinmesi veya düzeltilmesi halinde, işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    Münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edildiği durumlarda aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Bu hakları, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca kullanabilirsiniz. Haklarınızı kullanmak istediğinizde “Bize Ulaşın” Bölümünden Bize ulaşabilirsiniz.

Archilumos 21.05.2021